هر آنچه باید درباره خرید پاوربانک بدانید

هر آنچه باید درباره خرید پاوربانک بدانید
راهنمای مطالعه

    پاوربانک محصولی کاربردی است که بسیاری از کاربران هنگام خرید آن دچار سردرگمی می‌شوند. در این مطلب تلاش می‌کنیم در قالب راهنمایی جامع به شما در خرید یک پاور بانک مناسب کمک کنیم. با درجه همراه باشید.

    طی ۲۵ سال گذشته رفتار مشتریان نسبت به خرید دستگاه‌های قابل حمل کاملا تغییر کرده است و بسیاری از خریداران و کاربران ابزارهای الکترونیکی قابل حمل، ترجیح می‌دهند بیشتر کارهای خود را با لپ‌تاپ، گوشی‌‌های هوشمند و تبلت انجام دهند.

    از سوی دیگر نوع استفاده‌ کاربران از دستگاه‌های موبایل نیز دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است. بسیاری از کاربران علاوه بر کارهای روزانه و مدیریتی خود، فعالیت‌های دیگری چون تماشای فیلم، مسیریابی، گوش دادن به موسیقی و حضور در شبکه‌های اجتماعی را با استفاده از گجت‌های قابل حمل انجام می‌دهند.

    همین موضوع باعث می‌شود باتری گوشی‌های هوشمند، تبلت، پخش‌کننده‌های موسیقی، دستگاه‌های بازی و... خیلی زود خالی شوند.

    کمپانی‌های تولیدکننده‌ دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل تلاش می‌کنند با استفاده از تدابیر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری میزان شارژدهی باتری محصولات خود را افزایش دهند. اما واقعیت این است که با توجه به نیاز کاربران، وجود اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های مختلف که شارژ زیادی مصرف می‌کند، نیاز به یک شارژر همیشه احساس می‌شود.

    از آنجایی که همیشه شارژر و برق در دسترس کاربران قرار ندارد، آمار فروش پاوربانک (Power Bank) یا به اصطلاح شارژرهای همراه طی چند سال گذشته رشد روزافزونی داشته است.

    با توجه به عرضه مدل‌های مختلف از برندهای متفاوت با مشخصات فنی و ظاهری متنوع، کاربران هنگام خرید پاور بانک دچار مشکل و سردرگمی می‌شوند.

    در این مطلب قصد داریم هر آنچه باید برای خرید پاور بانک بدانید در اختیار شما قرار دهیم. ابتدا با نکات کلیدی و اصطلاحاتی آشنا شوید که پیش از خرید یک پاوربانک باید معنی و مفهوم آنها را بدانید.

    اگر قصد خرید پاور بانک دارید مطلب راهنمای خرید پاور بانک را که در آن بهترین پاور بانک‌ها را معرفی کرده‌ایم، از دست ندهید. 

    ۱- ظرفیت پاوربانک

    ظرفیت پاوربانک

    بی‌تردید هنگام خرید یک پاوربانک اولین نکته‌ای که به آن توجه می‌کنید، ظرفیت این ابزار است. این موضوع تاثیر زیادی در تصمیم‌گیری شما دارد. ظرفیت دستگاه در واقع به شما می‌گوید با هر بار شارژ چند دستگاه با چه میزان باتری را می‌توانید شارژ کنید.

    به عنوان مثال می‌توانید پاوربانک‌هایی با ظرفیت‌های ۱۰ هزار و ۲۰ هزار میلی‌آمپر ساعتی را در بازار ببینید. باید بررسی کنید که باتری دستگاه قابل حمل شما چند میلی‌آمپر ساعتی است و بر این اساس گزینه‌ی خود را خریداری کنید.

    شاید بتوانید با یک پاوربانک 5 هزار میلی‌آمپر ساعتی یک بار باتری یک گوشی هوشمند را شارژ کنید، ولی قطعا نمی‌توانید از این پاوربانک برای شارژ کردن باتری یک لپ‌تاپ بهره ببرید.

    نکته‌ مهم: پاوربانک‌ها دارای ظرفیت اسمی و واقعی هستند. به عنوان مثال ممکن است ظرفیت اسمی یک پاوربانک ۱۰ هزار میلی‌آمپر ساعت باشد، اما ظرفیت واقعی این مقدار نیست. یعنی با این پاوربانک نمی‌توانید دو دستگاه قابل حمل مجهز به باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی را به طور کامل شارژ کنید. یکی از دلایل این موضوع را می‌توان قضیه‌ اتلاف انرژی دانست.

    ۲- ورودی‌ها و خروجی‌ها

    پاوربانک‌های امروزی از نظر ورودی و خروجی‌ها کمبود و مشکلی ندارند و شاید نیازی نیست در این بخش دغدغه‌ خاصی داشته باشید. اما به هر حال ممکن است مدل‌هایی در بازار باشند که نوع پورت‌های آنها مناسب دستگاه‌های قابل حمل شما نباشد. به همین خاطر بهتر است از سازگاری ورودی‌ها و خروجی‌های پاوربانک با محصول خود مطمئن شوید.

    ۳- قیمت و کیفیت

    دو موضوع قیمت و کیفیت به ویژه در شرایط اقتصادی امروز کاربران، دو عامل خیلی مهم در انتخاب و خرید هر محصولی هستند. خریداران تمایل دارند کالاهای باکیفیت را با قیمت مناسب خریداری کنند. اما هنگام انتخاب پاوربانک باید خیلی خوب به کیفیت ساخت آن دقت کنید؛ چرا که این عامل تاثیر مستقیمی در قیمت دارد.

    بنابراین تلاش کنید ابتدا نیازهای مهم خود را مشخص کرده و سپس سراغ خرید گزینه‌ی مناسب بروید. البته فراموش نکنید که خرید یک پاوربانک ارزان‌ قیمت با برند متفرقه یا بدون گارانتی کاملا کار اشتباهی است.

    اما در عین حال به این نکته هم توجه کنید که نسبت خوبی میان قیمت به کیفیت پاوربانک برقرار باشد تا در نهایت محصولی خریداری کنید که ارزش خرید زیادی دارد. اشتباه در انتخاب یک نمونه‌ی مناسب می‌تواند به خراب شدن دستگاه الکترونیکی قابل حمل شما منجر شود.

    [related]36058[/related]

    ۴- اندازه پاوربانک

    اندازه پاوربانک

    ابعاد و اندازه‌ یک پاوربانک عامل مهم دیگری است که باید هنگام خرید به آن توجه کنید. باید مدلی انتخاب کنید که ابعاد و اندازه‌ مناسبی داشته و حمل آن برای‌تان ساده باشد. با اینکه بسیاری از کاربران دوست دارند پاوربانک آنها به سادگی در جیب‌شان قرار بگیرید، ولی میزان ظرفیت باتری آن با ضخامت و ابعاد آن رابطه‌ مستقیم دارد. به همین خاطر نمی‌توان همیشه پاوربانکی داشت که راحت در جیب جا شود!

    ۵- آمپراژ پاوربانک

    علاوه بر میزان ظرفیت، میزان آمپر آن نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. میزان آمپراژ به شما می‌گوید که پاوربانک با چه سرعتی می‌تواند دستگاه الکترونیکی شما را شارژ کند. میزان آمپراژ طبیعی یک پاوربانک بین ۱ تا ۳.۵ آمپر است. هر چه آمپراژ بیشتر باشد، سرعت شارژ نیز بالاتر می‌رود.

    ۶- ظرفیت باتری دستگاه قابل حمل

    ظرفیت باتری هر دستگاه قابل حمل با دستگاه دیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال در حالی که برخی از گوشی‌های امروزی در رده‌ محصولات پرچمدار یا میان‌رده ممکن است از باتری با ظرفیت ۴هزار یا ۵هزار میلی‌آمپر ساعت بهره ببرند، ولی گوشی‌های هوشمند زیادی هستند که هنوز میزان ظرفیت باتری آنها در حدود 3هزار میلی‌آمپر ساعت است.

    ۷- نوع کاربری پاوربانک

    هر کاربری ممکن است با هدف متفاوتی اقدام به خرید پاوربانک کند. به‌عنوان مثال یک کاربر معمولی اگر فقط برای شارژ کردن گوشی هوشمند خود به دنبال خرید یک پاوربانک باشد، شاید بتواند یکی از مدل‌های ۱۰ هزار میلی‌آمپر ساعتی را انتخاب کند. اما کسی که همیشه در سفر است بسته به شرایط مختلف شاید مدل ۲۰ هزار میلی‌آمپر ساعتی هم برای او کم باشد.

    ۸- استفاده از پاور بانک برای دستگاه‌های مختلف

    از آنجایی که ممکن است چندین دستگاه‌ الکترونیکی قابل حمل داشته باشید، در نتیجه بهتر است پاوربانکی انتخاب کنید که بتوانید به کمک آن بیش از یک دستگاه را شارژ کنید. به عنوان مثال این احتمال وجود دارد که علاوه بر گوشی هوشمند، تبلت یا لپ‌تاپ، بخواهید دوربین اکشن، چراغ LED پرتابل یا دیگر دستگاه‌های مجهز به خروجی USB-C یا USB را شارژ کنید.

    ۹- عمر پاوربانک خود را افزایش دهید

    یکی از نکاتی که شاید بیشتر برای زمان بعد از خرید پاوربانک مناسب باشد این است که اگر این دستگاه برای مدتی شارژ نشود و از آن استفاده نکنید، ممکن است توان خود را از دست بدهد و رفته‌رفته نتواند متناسب با ظرفیت خود شارژدهی داشته باشد. همیشه حتی زمانی که قرار نیست برای طولانی‌مدت از پاوربانک خود استفاده کنید، آن را گهگاه به شارژ بزنید.

    ۱۰- ترکیب پاوربانک با یک پنل خورشیدی قابل حمل

    اگر بتوانید از پنل‌های خورشیدی پرتابل برای شارژ پاوربانک خود استفاده کنید خیلی عالی می‌شود. البته می‌توانید از این پنل‌ها به جای پاوربانک هم استفاده کنید. فراموش نکنید که باید هزینه‌های خرید چنین پنلی را هم در نظر داشته باشید.

    روی بدنه‌ی برخی از پاوربانک‌ها به گونه ای طراحی شده است که دارای پنل‌های خورشیدی هستند و با دریافت نور خورشید نه تنها شارژ می‌شوند، بلکه می‌توانند به عنوان منبع تغذیه نیز عمل کنند. البته معمولا این نوع پاوربانک‌ها قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند.

    از دید کاربر

    اما فارغ از موضوعات فنی و تخصصی، همیشه تعداد زیادی از خریداران جزو کاربران عادی و آماتور قرار می‌گیرند که هنگام خرید تنها به چند عامل مهم توجه می‌کنند، قیمت، طراحی ظاهری، ظرفیت، نام برند و گارانتی شاید مهمترین گزینه‌هایی است که باید هنگام خرید به عنوان یک کاربر معمولی در نظر داشته باشید. [see_also]36803[/see_also]

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید