راهنمای خرید دوربین برای کاربران خانگی و آماتور

راهنمای خرید دوربین برای کاربران خانگی و آماتور
راهنمای مطالعه

    اگر یک کاربر غیرحرفه‌ای هستید و اطلاعاتتان درباره دوربین‌های عکاسی کم است در عین حال به عکاسی علاقه‌مندید و قصد خرید دوربین دارید، این مطلب برای شماست.

    عکاسی، ثبت لحظه‌های خوب و به‌یاد ماندنی زندگی و روشی برای آرشیو و ذخیره‌سازی خاطرات است. همه ما به لطف گوشی‌های هوشمندمان، دوربین‌های باکیفیتی همراه خود داریم که برای ثبت عکس‌های روزمره، گزینه‌های خوب و مناسبی هستند.

    اما گاهی  استفاده ما از دوربین، منحصر به کارهای روزمره یا اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی نیست. اینجاست که دوربین‌های هوشمند گوشی‌های تلفن همراه، اغلب نمی‌توانند به‌طور کامل نیازمان را برطرف کنند و باید دست به دامن دوربین‌های جدی‌تر شویم. اگر قصد خرید دوربین دارید و ایده‌ای در سر ندارید، تا انتهای متن با من همراه باشید.

    انواع دوربین‌

    اگر دوربین‌های ورزشی و ۳۶۰ درجه که کارایی خاص و محدودی دارند را حساب نکنیم، به‌طور کلی چند دسته دوربین وجود دارد. دوربین‌های کامپکت، دوربین‌های DSLR، بدون آینه، دوربین‌های بریج و دوربین‌های فانتزی که در ادامه هر کدام را به‌صورت جدا، به شما معرفی خواهیم کرد.

    دوربین‌ کامپکت

    دوربین‌ کامپکت

    این‌دسته از دوربین‌ها، به‌علت استفاده کارآمد و آسان‌، معروف هستند. دوربین‌های کامپکت، به‌صورت خودکار تنظیم می‌شوند، زوم اتوماتیک دارند، لنز جدا ندارند، سایز کوچکی دارند و سبک هستند، به‌همین دلیل، حمل‌ونقل آسانی دارند. اگر انتظار خاصی به‌جز کیفیت مناسب و رزولوشن قابل قبول از دوربین خود ندارید و کاربر معمولی دوربین هستید، انواع این مدل از دوربین‌ها را به شما پیشنهاد می‌کنیم. استفاده از این دوربین‌ها دردسر ندارد و معمولا با استفاده از آن‌ها، به‌راحتی می‌توانید عکس‌های قابل قبولی تهیه کنید.

    این دوربین‌ها، قیمت کمتری هم نسبت به سایر انواع دوربین‌ها دارند و در نتیجه شما با صرف هزینه‌ کمتری، می‌توانید صاحب یک دوربین باکیفیت شوید. دوربین‌های کامپکت به سه دسته ساده، پیشرفته و سوپرزوم، تقسیم می‌شوند.

    کامپکت‌های پیشرفته با داشتن سنسورهای بزرگ‌تر از نوع ساده، تصاویر با کیفیت‌تری به شما ارائه می‌دهند و کامپکت‌های سوپر زوم هم بیشتر به‌درد کسانی می‌خورد که دوست دارند بتوانند تا حد زیادی دوربین خود را زوم کنند، بدون اینکه کیفیت عکس‌هایشان کاهش پیدا کند.

    دوربین‌ بریج

    دوربین‌ بریج

    دوربین‌های بریج، همانطور که از اسم‌شان برمی‌آید، پلی بین دوربین‌های کامپکت و دوربین‌های DSLR هستند. این دسته از دوربین‌ها در ظاهر به دوربین‌های DSLR شبیه هستند ولی از لحاظ کارایی بیشتر شبیه به مدل کامپکت هستند. میزان دسترسی به تنظیمات و شخصی‌سازی در این دوربین‌ها از دوربین‌های کامپکت بیش‌تر و از دوربین‌های حرفه‌ای DSLR کم تر است. لنز این دوربین‌ها اغلب غیر قابل تعویض است اما امکان زوم تا حد بسیار خوبی در این دستگاه‌ها در دسترس کاربر است.

    دوربین‌ DSLR

    دوربین‌ DSLR

    این دسته از دوربین‌ها که بیشتر با عنوان دوربین‌های حرفه‌ای شناخته می‌شوند، نوع پیشرفته‌تر دوربین‌های عکسبرداری هستند و امکانات و قابلیت‌های متنوع آن‌ها، به عکاسان حرفه‌ای اجازه‌ می‌دهد تا در عکس‌برداری از سوژه‌های خود، خلاقیت بیشتری به‌کار بگیرند و دست‌‌شان در نوع عکسی که می‌گیرند، باز باشد.

    مهم‌ترین قابلیت دوربین‌های DSLR که آن‌ها را از سایر انواع دوربین‌ متفاوت می‌کند، قابلیت تعویض لنز و تنظیمات دستی است. در واقع شما یک بار پول خرید دوربین DSLR می‌دهید و دفعات بعدی، به نسبت نیازتان، لنزهای متفاوتی برای دوربین‌تان می‌خرید.

    هم‌چنین توانایی تنظیمات دستی دوربین به شما این اجازه را می‌دهد که با کم و زیاد کردن سرعت شاتر، ISO و یا دیافراگم، با شرایط متفاوت، عکس‌های متفاوت و زیبایی بگیرید. در این دوربین‌ها از سنسورهای بزرگ‌تری به نسبت مدل‌های کامپکت استفاده می‌شود و امکان ذخیره‌سازی تصاویر به صورت خام نیز وجود دارد. دوربین‌های DSLR، به نسبت توانایی و قابلیت‌هایشان، قیمت‌های متفاوتی دارند و عموما گران‌تر از سایر انواع دوربین‌ها هستند.

    دوربین‌ بدون آینه

    دوربین‌ بدون آینه

    این دوربین‌ها مانند دوربین‌های DSLR، توانایی تعویض لنز دارند اما با مهندسی جدید، آینه درون دوربین حذف شده است که همین عامل باعث شده تا این دوربین‌ها بسیار کوچک‌تر و سبک‌تر از دوربین‌های دارای آینه شوند. نکته‌ منفی این دسته از دوربین‌ها محدودیت نسبی لنزهای قابل ارائه برای آن‌هاست که کاربران حرفه‌ای دوربین را از این نوع از دوربین‌ها، دور کرده‌ است. بسیاری از امکانات این دسته از دوربین‌ها مشابه و حتی گاه بهتر از DSLR است اما در مجموع، کیفیت نهایی عکس‌های دوربین‌های DSLR از عکس‌ دوربین‌های بدون آینه بهتر است.

    دوربین‌ چاپ فوری

     دوربین‌ چاپ فوری

    دوربین‌های چاپ سریع، بیشتر از هر خصوصیت فنی، جنبه‌ سرگرمی دارند. این دوربین‌ها، سبک هستند و طراحی رنگی و جذابی دارند و در لحظه‌ گرفتن عکس، آن را در ابعاد ۶‍‍‍در۴ چاپ می‌کنند و به شما تحویل می‌دهند. شما باید هربار بسته‌های ۱۰ تایی و یا ۳۰ تایی کاغذ چاپ این دوربین‌ها را بخرید و برای هربار عکس گرفتن آن را درون دوربین جاگذاری کنید.

    مزیت این دوربین‌ها، قیمت نسبتا ارزان آن‌ها نسبت به سایر انواع دوربین‌ها و چاپ فیزیکی عکس‌هاست. از طرفی، طراحی متنوع و رنگ‌بندی این دوربین‌ها، برای اکثر کاربران جذاب است. اما طبیعتا کیفیت عکس‌ها، چندان قابل اعتنا نیست و علاوه‌ بر آن، شما نمی‌توانید به سرعت پشت سرهم عکس‌برداری کنید و باید هربار منتظر بمانید عکسی که گرفتید چاپ شود تا بتوانید مجددا عکس‌برداری کنید.

    چه دوربینی برای من مناسب است؟

    قبل از خرید دوربین، به میزان استفاده‌تان از آن و انتظاراتی که از یک عکس خوب دارید فکر کنید. آیا شما یک کاربر معمولی با استفاده‌های روزانه هستید یا قرار است برای فعالیت‌های حرفه‌ای عکاسی کنید؟ آیا عکس گرفتن برای شما محدود به ذخیره فایل‌های آرشیو شده در گوشی و لپ‌تاپ است یا دوست دارید عکس‌های خود را در اندازه‌های بزرگ چاپ کنید؟ آیا عکس‌برداری برای شما صرفا برای به اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی خلاصه می‌شود؟

    پاسخ به هرکدام از سوال‌های بالا، تا حدود زیادی مناسب‌ترین دوربین برای شما را مشخص می‌کند. مثلا اگر یک کاربر معمولی هستید و یا بیشتر عکس‌هایی که می‌گیرید برای به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی است، اصلا نیاز خاصی به دوربین‌ جداگانه پیدا نمی‌کنید. دوربین گوشی هوشمند شما با فیلترهای متفاوتی که ارائه می‌کند، به‌سادگی قابلیت پاسخگویی به نیازهای شما را خواهد داشت.

    اگر دوست دارید عکس‌هایی با رزولوشن بالاتر بگیرید تا چاپ کنید و عکاس حرفه‌ای نیستید، انواع دوربین‌های کامپکت، بهترین انتخاب برای شما خواهند بود. مزیت این دوربین‌ها، تنظیم اتوماتیک آن‌هاست که کاربر را راحت می‌کند و شما تجربه یک عکاسی بی‌دردسر را خواهید داشت.

    اما نکته‌ منفی دوربین‌های کامپکت، نداشتن امکان ارتقا در آنهاست. شما با خرید دوربین‌های کامپکت و حتی بریج، درواقع پیکج ثابتی از امکانات را خریداری کرده‌اید که همزمان با پیشرفت فناوری‌های مربوط به حوزه عکاسی، قابلیت ارتقا ندارند و درواقع، به نوعی می‌توان گفت این دوربین‌ها تاریخ انقضا دارند.

    مشخص است که اگر کاربر حرفه‌ای هستید و نیاز به توانایی‌های پرشمار دوربین دارید، بهترین انتخاب برای شما، دوربین‌های DSLR خواهند بود. نکته منفی این دوربین‌ها، قیمت‌ بالای آن‌ها و هزینه‌بر بودن تجهیزات جانبی آن است. البته حمل‌ونقل آن‌ها هم به دلیل زیاد بودن تجهیزات‌شان، کمی سخت است.

    هنگام خرید دوربین به چه نکاتی دقت کنیم؟

    • معروف‌ترین مشخصه‌ای که برای تعریف یک دوربین به‌کار می‌رود، پیسکل‌های آن است. اما به این نکته دقت کنید که برخلاف تصورات عموم، پیسکل‌های تعریف شده برای یک دوربین، نمی‌تواند مولفه مناسبی برای سنجش کیفیت و توان عکس‌برداری آن باشد. تعداد پیسکل‌های عکس بیشتر از آنکه مشخص کننده کیفیت عکس باشند، برای میزان رزولوشن عکس نقش تعیین‌کننده‌ای دارند و رزولوشن عکس هم بیشتر برای چاپ عکس در ابعاد بزرگ اهمیت پیدا می‌کند. پس فریب تبلیغات را نخورید!
    • برای بررسی کیفیت دوربین، بیش از هرچیزی، به سنجش اندازه سنسور دوربین نیاز دارید. هرچه سنسور دوربین بزرگتر باشد، دوربین توانایی بیشتری در جمع کردن نور دارد و در نتیجه، تصاویر با کیفیت‌تری خواهید داشت.
    • مورد بعدی که در خرید دوربین‌های حرفه‌ای به کار شما خواهد آمد، لنز دوربین است. شما یک‌بار دوربین می‌خرید و دفعات بعد، لنزهای مختلفی برای عکس‌های مختلف برای دوربین‌تان تهیه می‌کنید. شما بسته به نیازتان، می‌توانید از لنزهای نرمال، لنز واید یا سوپر واید، تله یا سوپر تله استفاده کنید.
    • از دیگر مشخصات تعیین‌کننده در کیفیت نهایی عکس‌های دوربین‌های DSLR می‌توان به فوکوس، سرعت و دقت فوکوس و هم‌چنین قابلیت فوکوس اتوماتیک اشاره کرد.
    • در انتها هم باید به طراحی بدنه دوربین‌، وزن آن و راحتی کار با آن دقت کنید. دقت کنید که وقتی دوربین می‌خرید، وزن آن در اندازه‌های معقول و متناسب با توان شما در حمل‌ونقل باشد. وزن دوربین‌های دیجیتال از آنجایی دارای اهمیت است که با توجه به میزان تجهیزات جانبی آن‌ها، مجموعا سنگین و پردردسر به حساب می‌آیند و اگر سنگین‌تر از توان شما باشد، شما را دچار مشکل خواهد کرد.

    امیدواریم این مطلب در انتخاب و خرید دوربین عکاسی کمکتان کرده باشد. خوشحال می‌شویم تجربیاتتان را در بخش نظرات کاربران با ما به اشتراک بگذارید.

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید