بررسی آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس؛ مزایا، معایب و گوشی‌های جایگزین بهتر

شاهکاری که تکرار سال گذشته است!

بررسی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس گوشی‌های جدید اپل را از نظر پردازنده، دوربین، باتری و کیفیت نمایشگر محک می‌زند. مزایا و معایب آیفون ۱۴ و رقبای گوشی اپل را نیز معرفی خواهیم کرد.

اپل امسال هم کار خود را با ۴ مدل جدید iPhone 14 شروع کرد، اما یکی از اساسی‌ترین تفاوت‌ها نسبت به سال گذشته، حذف مدل مینی و جایگزین‌ کردن آن با مدل پایه، یعنی همان آیفون ۱۴ است که در کنار آن، آیفون ۱۴ پلاس را هم با صفحه‌نمایش بزرگتر و باتری حجیم‌تر قرار داده.

موضوعی که در مورد بررسی آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ وجود دارد این است که هر دوی این گوشی‌ها از صفحه‌نمایش، چیپ اصلی و مشخصاتی تقریبا مشابه مدل‌های سال گذشته استفاده می‌کنند که احتمالا برای دارندگان آیفون ۱۳ نمی‌توانند دلیل قانع‌کننده‌ و منطقی برای ارتقا باشند. اما جدا از این مسئله، هر دو گوشی آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس، محصولات فوق‌العاده و قدرتمندی به نظر می‌رسند که در لیست بهترین گوشی موبایل قرار دارند.

بررسی ویدیویی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس

بررسی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس: مشخصات عمومی

گوشی آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس در شهریور ماه امسال رونمایی شدند و چند هفته بعد راهی بازارهای جهانی و ایران شدند. تقریبا به جز اندازه صفحه‌نمایش، حجم باتری و البته قیمت، این دو گوشی هیچ تفاوت بارز و مشخصی با یکدیگر ندارند. هر دوی این گوشی‌ها هم به ۶ گیگابایت رم و  ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده‌اند.

در زمان بررسی آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ نسخه ۱۶ سیستم عامل iOS روی آنها نصب شده که طبق روال همیشگی اپل، این گوشی‌ها می‌توانند تا ۶ نسل آینده به‌روزرسانی نرم‌افزاری دریافت کنند.

نسخه ۲۵۶ گیگابایتی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس در مهر ماه به ترتیب حدود ۳۷ تا ۴۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. نزدیکترین رقبای این گوشی‌ها:

  • سامسونگ S22 پلاس – ۳۰ میلیون تومان
  • سامسونگ S22 الترا – ۳۹ میلیون تومان
  • گلکسی S21 الترا  – ۳۸ میلیون تومان
  • شیائومی می ۱۱ الترا –  ۳۵ میلیون تومان
برند دستگاه اپلاپل
مدل دستگاه آیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
تاریخ عرضه ۲۵ شهریور
۱۵ مهر
وضعیت موجودی در ایران موجود با گارانتی رسمی
موجود با گارانتی رسمی
سیستم‌عامل در زمان بررسی iOS 16
iOS 16
فناوری شبکه ارتباطی GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5GGSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G

طراحی و کیفیت ساخت آیفون ۱۴

بررسی آیفون ۱۴ پلاس

جدا از رنگ‌های جدید، آيفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ از لحاظ طراحی بسیار شبیه به آیفون ۱۳ هستند. قاب آلومینیومی، محل قرارگیری دکمه‌ها، بلندگوی استریو، درگاه لایتنینگ و حتی صفحه‌نمایش، همگی بدون تغییر به نظر می‌رسند. اما با این حال ما شاهد تغییرات کوچک ساختاری هستیم.

آیفون‌ ۱۴ و ۱۴ پلاس نسبت به نسل مدل تفاوت چندانی ندارند، اما باکیفیت و خوش‌ساخت هستند

آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ آنقدر از لحاظ سایز و ظاهر شبیه به هم هستند که می‌توان اکثر قاب‌های آیفون ۱۳ را در مدل‌ جدید مورد استفاده قرار داد.

وزن آیفون ۱۳ حدود ۱۷۲ گرم و آیفون ۱۴ پلاس حدود ۲۰۳ گرم است که می‌توان گفت تقریبا سبک و خوش‌دست هستند.

مثل همیشه، اپل در زمینه کیفیت ساخت توانسته در بالاترین و بی‌عیب و نقص‌ترین جایگاه ممکن قرار بگیرد.

درست مانند مدل قبلی، بدنه از شیشه با لایه محافظ سرامیکی مقاوم ساخته شده و دور تا دور را قاب آلومینیومی باکیفیت احاطه کرده است.

هر دو گوشی مد نظر ما دارای استاندارد حفاظتی IP68 هستند که در برابر آب تا عمق ۶ متر و زمان ۳۰ دقیقه و همچنین گرد و غبار کاملا ایمن خواهند بود.

مشخصاتآیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
ابعاد (میلیمتر) ۱۴۶.۷ در ۷۱.۵ در ۷.۸۱۶۰.۸ در ۷۸.۱ در ۷.۸
وزن (گرم) ۱۷۲۲۰۳
لایه محافظ گوریلا گلس
فناوری سپر سرامیکی (پنل جلویی)
گوریلا گلس
فناوری سپر سرامیکی (پنل جلویی)
مقاومت در برابر آب IP68 مقاومت در برابر آب و گرد و خاکIP68 مقاومت در برابر آب و گرد و خاک

نمایشگر آیفون ۱۴ پلاس؛ ۶۰ هرتزی اما باکیفیت 

بررسی آیفون ۱۴ پلاس

در بررسی آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ هر دوی این گوشی‌ها به یکی از بهترین نمایشگرهای دنیا مجهز هستند. صفحه‌نمایش سوپر رتینا XDR آیفون ۱۴ در سایز ۶.۱ اینچ (وضوح ۱۱۷۰ در ۲۵۳۲ پیکسل) و آیفون ۱۴ پلاس با ۶.۷ اینچ (وضوح ۱۲۸۴ در ۲۷۷۸ پیکسل)، گزینه‌های مناسب برای سلیقه‌های مختلف هستند که البته، هر دوی آنها به لحاظ مشخصات تفاوت خاصی با مدل‌های سال گذشته ندارند.

برخلاف مدل‌های پرو، آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس دارای نرخ رفرش ۶۰ هرتزی هستند!

در حالی که ناچ بالای صفحه نمایش در دو مدل آیفون ۱۴ پرو و پور مکس حذف شده، اما همچنان این طراحی سال گذشته را در مدل‌های پایه آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس بدون تغییر مشاهده می‌کنیم.

یکی از معایب آيفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ نبود قابلیت پروموشن ۱۲۰ هرتزی است که سال گذشته در مدل‌های پرو آیفون مشاهده کردیم.

در هر دو مدل پایه آیفون ۱۴ شاهد نرخ نوسازی تصویر ۶۰ هرتزی هستیم. ما حتی در مدل‌های ارزان‌قیمت گوشی‌های اندرویدی نرخ نوسازی ۹۰ تا ۱۲۰ هرتز داریم اما اپل تصمیم گرفته که در قبال مدل‌های پایه آیفون‌های جدید، هنوز به نرخ ۶۰ هرتز پایبند باشد و قابلیت ۱۲۰ هرتز را مختص مدل‌های پرو نگه دارد.

آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس درست مانند مدل‌ قبلی، فاقد هرگونه حالت حداکثر روشنایی خودکار هستند که بنابراین نمی‌توانید به روشنایی بیش از آن چیزی که در نوار لغزنده است، دست یابید و اپل این قابلیت را برای مدل‌های پرو محفوظ نگه داشته است.

نمایشگر آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس دارای فناوری‌های HDR10 و دالبی ویژن هستند و از طرفی، ویدیوهای HDR روی این صفحه‌نمایش به شکل منعطف و جالبی پخش می‌شوند. در این نمایشگر، محتوا فقط روی قسمتی که ویدیو در حال پخش است به صورت HDR اجرا می‌شود و باقی بخش‌های صفحه‌نمایش حالتی عادی دارند.

رقبای آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس با نمایشگر ۱۲۰ هرتز:

مشخصاتآیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
ابعاد (اینچ) ۶.۱۶.۷
نوع پنل Super Retina XDR OLEDSuper Retina XDR OLED
رزولوشن (پیکسل)۱۱۷۰ در ۲۵۳۲۱۲۸۴ در ۲۷۷۸
حداکثر نرخ نوسازی (هرتز) ۶۰۶۰
حداکثر روشنایی (نیت) ۱۲۰۰
۱۲۰۰

بررسی دوربین آیفون ۱۴: تجربه بی‌نظیر عکاسی و فیلمبرداری

بررسی آیفون ۱۴ پلاس

در بررسی آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴، ما فقط دو دوربین در قسمت پشتی گوشی‌ها می‌بینیم:

  • دوربین واید ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.5
  • دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4
  • دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.9

این دوربین‌ها با اینکه مشخصاتی نسبتا مشابه با مدل‌های سال گذشته دارند، اما از سنسورهای جدیدی استفاده کردند که عملکرد کلی را به خصوص در نور کم بهبود بخشیده‌اند. دوربین جلو هم که همچنان ۱۲ مگاپیکسلی است، حالا به فوکوس خودکار مجهز شده که تجربه عکاسی سلفی را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

اپل در نسل جدید گوشی‌های هوشمند از فناوری پردازشی موتور فوتونیک استفاده کرده است که نسل قبلی آن با نام دیپ فیوژن شناخته می‌شد. موتور فوتونیک می‌تواند تصاویر بیشتری را در یک عکس ادغام کند و همچنین از تصاویر فشرده نشده برای فرآیند ادغام استفاده می‌کند.

کیفیت تصاویر و سطح جزئیات، کنتراست و توازن رنگ‌ها عالی است

عکاسی با آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس در سطح فوق‌العاده‌ای قرار دارد و اگر از زوم اپتیکال و ماکرو مدل‌های بالاتر چشم‌پوشی کنیم، می‌توانیم به خروجی‌ مدل‌های پایه افتخار کنیم.

تصاویر از همه لحاظ دارای بالاترین کیفیت ممکن است. دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی استفاده شده در این دو گوشی، دقیقا همانی است که سال گذشته در مدل‌های پرو مورد استفاده قرار گرفته که از این لحاظ، ما با یکی از بهترین‌ دوربین‌های دنیا طرف هستیم.

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس، برخلاف دوربین اصلی به جای مدل‌های پرو، از آیفون ۱۳ گرفته شده که به معنای عدم وجود فوکوس خودکار است. همچنین این دوربین نمی‌تواند به عنوان یک شوتر ماکرو عمل کند.

عکس‌هایی که این دوربین ثبت می‌کند بسیار گسترده هستند. تفکیک جزئیات خوب است، کنتراست در سطح عالی قرار دارد و نمایش رنگ‌ها بسیار دقیق صورت می‌گیرد. حتی محدوده دینامیکی تقریبا با دوربین اصلی یکی است.

گوشی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس دوربین تله‌فوتو اختصاصی ندارند، به این معنی که ما فقط به زوم دیجیتال دسترسی داریم. خوشبختانه زوم ۲ برابری دیجیتال کار خود را فوق‌العاده انجام می‌دهد و نتایجی به کیفیت تصاویر معمول را می‌توان دریافت کرد.


حتما بخوانید: بررسی آیفون ۱۳؛ مزایا، معایب و گزینه‌های بهتر

دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی هر دو آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس عالی است. جزئیات در سطح خوبی قرار دارد، بافت و رنگ پوست بسیار طبیعی به نظر می‌رسد و کنتراست و دامنه پویا نیز تحسین برانگیز است. نویز تصاویر بسیار کم است و دوربین تا جای ممکن سعی می‌کند در شرایط نوری مختلف، نویز را به حداقل برساند.

هر سه دوربین آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس می‌توانند تا وضوح حداکثر 4K و نرخ ۶۰ فریم برثانیه فیلم‌برداری کنند. همچنین قابلیت اسلوموشن در وضوح 1080p با نرخ ۲۴۰ فریم در دسترس است.

به مانند نسل گذشته، حالت سینمایی که تقریبا کارکردی شبیه افکت بوکه در ویدیوها دارد، در آیفون‌های ۱۴ هم مورد استفاده قرار گرفته و توانسته ارتقا نسبتا جزئی به لحاظ کیفی داشته باشد.

تصاویر دوربین واید آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس (منبع: GAMArena): (برای نمایش تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.)

تصاویر دوربین واید آیفون ۱۴ در شب با نایت مود فعال:

تصاویر دوربین الترا واید آیفون ۱۴:

تصاویر دوربین الترا واید آیفون ۱۴ در شب با نایت مود فعال:

تصاویر دوربین سلفی واید آیفون ۱۴:

مشخصاتآیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
دوربین‌ها ۱. عریض
۲. فوق عریض
۱. عریض
۲. فوق عریض
دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی (فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزشگیر تصویر، فوکوس خودکار لیزری، f/1.5)
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی (فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزشگیر تصویر، فوکوس خودکار لیزری، f/1.5)
اندازه سنسور اصلی (اینچ)
فوق عریض سنسور ۱۲ مگاپیکسلی (زاویه دید ۱۲۰ درجه، f/2.4)
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی (زاویه دید ۱۲۰ درجه، f/2.4)
اندازه سنسور فوق عریض
تله ( زوم ۲ تا ۳ برابر) --
اندازه سنسور تله
امتیاز زوم DXOmark (واید تا تله) --
سنسورهای دیگر --
امتیاز عکاسی DXOmark ۱۴۴۱۴۴
قابلیت‌هافلاش LED دوگانه، HDR
فلاش LED دوگانه، HDR
فیلم‌برداری 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, 10‑bit HDR, Dolby Vision HDR (up to 60fps), ProRes, Cinematic mode, stereo sound rec.4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, 10‑bit HDR, Dolby Vision HDR (up to 60fps), ProRes, Cinematic mode, stereo sound rec.
امتیاز ویدیو DXOmark --
دوربین سلفی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ( f/1.9)
سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ( f/1.9)
اندازه سنسور سلفی (اینچ) 1/1.71/1.7
امتیاز سلفی DXOmark --
فیلم‌برداری سلفی 4K@24/25/30/60fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS4K@24/25/30/60fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS

عملکرد پردازنده؛ هنوز هم فوق‌العاده

بررسی آیفون ۱۴ پلاس

بررسی آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ نشان می‌دهد که گوشی‌های جدید اپل از همان تراشه آیفون ۱۳ پرو مکس استفاده می‌کنند.

A15 Bionic به آسانی هر بازی و برنامه سنگینی را اجرا می‌کند

تراشه ۵ نانومتری و ۱۵ میلیارد ترانزیستوری A15 Bionic، دارای ۶ هسته است که ۲ هسته آن ۳.۲۳ گیگاهرتزی آوالانچ و ۴ هسته آن از نوع بلیزارد ۱.۸۲ گیگاهرتزی هستند.

این تراشه همچنین شامل پردازنده گرافیکی ۵ هسته‌ای است که به راحتی می‌تواند از پس هر بازی یا عملیات گرافیکی سنگینی بربیاید.

در بنچ‌مارک آنتوتو ۹ ما به امتیاز عالی ۸۱۷ هزار واحدی رسیدیم و در آزمون چند هسته‌ای گیگ‌بنچ هم به امتیاز بسیار خوب ۴۷۶۱ و تک هسته‌ای ۱۷۸۳ دست پیدا کردیم.

تراشه A15 Bionic به راحتی می‌تواند چه در امور روزانه و کارهای معمول و چه در عملیات‌های سنگین یا بازی‌های پرجزئیات، کارایی فوق‌العاده‌ای از خود نشان دهد.


نام گوشی موبایل

آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس

سری S22 با تراشه اکسینوس

شیائومی می ۱۱ اولترا

شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو

نام تراشه

A15 Bionic

Exynos 2200

Snapdragon 888

Snapdragon 8 Gen 1

برند تراشه

Apple

Samsung

Qualcomm

Qualcomm

نمره کلی تراشه از ۱۰۰

98

90

93

94

نمره پردازنده از ۱۰۰

99

86

89

92

نمره بازی از ۱۰۰

97

94

93

96

نمره باتری از ۱۰۰

96

89

98

89

کلاس پردازنده

A+

A+

A+

A+

AnTuTu 9

796843

945479

803771

1036523

Geekbench5-ST

1759

1150

1119

1210

Geekbench5-MT

4681

3534

۳۶۴۱

3752

تعداد هسته‌ها

6

8

8

8

فرکانس پردازنده

3200 MHz

2800 MHz

2840 MHz

3000 MHz

پردازنده گرافیک

Apple GPU

Xclipse 920

Adreno 660

Adreno 730

چیدمان و مشخصات هسته‌ها

2x 3.223 GHz – Avalanche

4x 1.82 GHz – Blizzard


1x 2.8 GHz – Cortex-X2

3x 2.52 GHz – Cortex-A710
4x 1.82 GHz – Cortex-A510


یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی Kryo 680 Prime، سه هسته ۲.۴۲ گیگاهرتزی Kryo 680 Gold و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی Kryo 680 Silver

1x 3 GHz – Cortex-X2
3x 2.5 GHz – Cortex-A710
4x 1.8 GHz – Cortex-A510

پروسس سیلیکون

۵ نانومتر

۵ نانومتر

۴ نانومتر

دستورآلعمل

ARMv8.5-A

ARMv9-A

ARMv8.4-A

ARMv9-A

تاریخ معرفی

سپتامبر ۲۰۲۱

ژانویه ۲۰۲۲

دسامبر ۲۰۲۰

سپتامبر ۲۰۲۱

پیکربندی حافظه؛ متنوع و عالی

آیفون‌ ۱۴ و ۱۴ پلاس از لحاظ پیکربندی حافظه کاملا مشابه یکدیگر هستند. اپل در هر دو گوشی آیفون‌ ۱۴ از ۶ گیگابایت حافظه رم استفاده کرده و در مدل‌های ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی آنها را راهی بازار کرده است.

اپل نه به سراغ مدل ۶۴ گیگابایت رفته (که البته این رویه را از آیفون ۱۳ شروع کرد) و نه نسخه ۱ ترابایتی را برای این مدل در نظر گرفته.

از طرفی، شاید مقدار ۶ گیگابایت رم نسبت به گوشی‌های اندرویدی پرچمدار که تا ۱۲ و حتی ۱۶ گیگابایت هم رفته‌اند، کم به نظر برسد اما به خاطر ویژگی‌های نرم‌افزاری و به خصوص سیستم‌عامل iOS، این مقدار رم کاملا کفایت می‌کند.

همچنین به مانند همیشه، در گوشی‌های جدید اپل خبری از اسلات کارت حافظه نیست.

مشخصاتآیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
درگاه حافظه ندارد
ندارد
پیکربندی حافظه (گیگابایت) ۱۲۸/۶, ۲۵۶/۶, ۵۱۲/۶,
۱۲۸/۶, ۲۵۶/۶, ۵۱۲/۶,
نوع حافظه NVMeNVMe

باتری؛ شارژدهی بهینه و مناسب

بررسی آیفون ۱۴ پلاس

آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس به ترتیب از باتری ۳۲۷۹ و ۴۳۲۳ میلی‌آمپر ساعتی برخوردار هستند که با شارژ سریع ۲۳ واتی سازگاری کامل دارند. وجود شارژ سریع و بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری صورت‌گرفته از سوی اپل، ما می‌توانیم این دو گوشی را در عرض نیم‌ساعت، صفر تا ۶۰ درصد شارژ کنیم. همچنین شارژ کامل چیزی حدود یک ساعت و نیم زمان می‌برد.

در بررسی آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴، این دو گوشی می‌توانند تا حدود ۱۸ ساعت پخش ویدیو، ۱۸ ساعت وب‌گردی و نزدیک ۲۰ ساعت مکالمه را با شارژ ۱۰۰ درصدی ارائه دهند.

هر دو مدل با شارژرهای بی‌سیم Qi سازگارند و در صورت استفاده از آنها با توان ۷.۵ وات شارژ می‌شوند اما اگر از مگ‌سیف خود اپل استفاده کنید، با سرعت ۲ برابر و توان ۱۵ واتی شارژ می‌شوند.

پرچمدارانی که باتری بهتر و شارژ پرسرعت‌تری نسبت به آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس دارند:

  • شیائومی ۱۲ پرو: باتری ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعت با شارژ سریع ۱۲۰ وات
  • وان پلاس پرو ۱۰: باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت با شارژ سریع ۸۰ وات
مشخصاتآیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
ظرفیت (میلی آمپر ساعت) ۳۲۷۹۴۳۲۳
توان شارژ (وات) ۲۳۲۷
شارژدهی باتری در پخش ویدیو (ساعت) ۱۸۱۸
شارژدهی باتری در وبگردی (ساعت) ۱۸۱۸
شارژ سریع دارد (۶۰ درصد در ۳۰ دقیقه)
دارد (۶۰ درصد در ۳۰ دقیقه)

امکانات؛ اسپیکرهای عالی

آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس هر دو از اسپیکرهای استریو برخودارند که یکی از آنها در لبه پایین و دیگری در لبه بالایی نمایشگر قرار گرفته. صدای خروجی آنها همچون نسل قبل حجم خوبی دارد و شفاف و بدون نویز است.

در پرچمدارهای جدید خبری از اسکنر اثر انگشت نیست و احراز هویت از طریق Face ID انجام می‌شود. از دیگر ویژگی‌های مهم باید به دستیار صوتی سیری، حسگر NFC و پشتیبانی از UWB اشاره کرد.

مشخصاتآیفون ۱۴آیفون ۱۴ پلاس
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد
ندارد
سنسورهای دیگر فیس ‌آی‌دی، شتاب سنج، مجاورت، ژیروسکوپ، قطب نما، فشارسنج
فیس ‌آی‌دی، شتاب سنج، مجاورت، ژیروسکوپ، قطب نما، فشارسنج
رنگ‌ها نقره‌ای، خاکستری، آبی، طلایی
نقره‌ای، خاکستری، آبی، طلایی
رادیو خیر
خیر
GPS بله با A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
بله با A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
NFCبله
بله
حسگر‌ امنیتی اسکنر چهره Face ID
اسکنر چهره Face ID
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, باند دوگانه ، هات‌اسپات
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, باند دوگانه ، هات‌اسپات
USB Lightning, USB 2.0
Lightning, USB 2.0
بلوتوث5.0, A2DP, LE5.0, A2DP, LE

نمرات آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس

تراشه A15 Bionic با اینکه یک سال از عمرش می‌گذرد و یک بخش تکراری در آیفون‌های ۱۴ و ۱۴ پلاس است، اما هنوز هم آن را می‌توان در زمره قدرتمند‌ترین تراشه‌های موبایل دنیا دانست که امتیازات و بنچ‌مارک‌هایش همچنان برای بسیاری از برند‌ها دست‌نیافتنی است.

در بنچ‌مارک آنتوتو ۹ ما به امتیاز عالی ۸۱۷ هزار واحدی رسیدیم و در آزمون چند هسته‌ای گیگ‌بنچ هم به امتیاز بسیار خوب ۴۷۶۱ و تک هسته‌ای ۱۷۸۳ دست پیدا کردیم.

مزایا آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس

نمایشگر فوق العاده

نمایشگر درخشان OLED فوق‌العاده باکیفیت، در کنار فناوری‌های پیشرو HDR10، دالبی ویژن و رنگ‌پردازی بی‌نظیر، یکی از اصلی‌ترین مزایا در بررسی آیفون‌ ۱۴ پلاس و ۱۴ است.

پردازنده قدرتمند

با وجود استفاده دوباره از پردازنده A15 Bionic، اما همچنان این چیپ‌ست می‌تواند پاسخگوی همه نیازهای کاربر از امور روزانه تا بازی‌های سنگین گرافیکی در بهترین حالت ممکن باشد.

دوربین با کیفیت

با اینکه تغییر بنیادی در دوربین‌های آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس نسبت به مدل‌های سال گذشته لحاظ نشده، اما همچنان سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی این دو گوشی می‌توانند تصاویری به شدت چشم نواز با گستره دینامیکی و کنتراست بالا، توازن بی نظیر در رنگ‌ها و سطح جزییات خیره کننده ثبت می‌کنند.

فوکوس خودکار در دوربین سلفی

اپل در آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس دوربین سلفی را به فوکوس خودکار مجهز کرده که می‌تواند تجربه عکاسی سلفی را لذت‌بخش‌تر کند.

معایب آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس

تغییرات جزئی نسبت به آیفون ۱۳

اگر آیفون ۱۳ دارید و قصد ارتقا به آیفون ۱۴ دارید، حتما نسبت به تفاوت‌ها دقت لازم داشته باشید. آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس تقریبا از همان سخت‌افزار و دوربینی که در سال گذشته استفاده شده بود، بهره می‌برند.

تفاوت بسیار زیاد نسبت به مدل‌های پرو

ما فقط در مدل‌های پرو آیفون ۱۴ می‌توانیم به صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتز تطبیق‌پذیر، تراشه جدید A16 Bionic، دوربین زوم و قابلیت‌های کلیدی دسترسی داشته باشیم که باعث شده تا فاصله مدل‌های پرو و معمولی به شدت زیاد شود.

فست‌شارژی که هنوز سریع نیست!

در قیاس با بسیاری از گوشی‌های هوشمند بازار، هنوز اپل نتوانسته تا سرعت شارژ گوشی‌های خود را به طرز قابل توجهی زیاد کند.

جمع بندی بررسی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس

بررسی آیفون ۱۴ پلاس

اپل با عرضه خانواده آیفون‌های ۱۴ آنقدر قدم متفاوت و بلندی برنداشته و صرفا خود را محدود به یک سری ارتقا نه چندان محسوس کرده است. این قضیه بیشتر از همه در دو آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس به چشم می‌خورد.

مشخصات سخت‌افزاری و ظاهر این دو آیفون با مدل‌های سال گذشته برابری می‌کند و حتی این قضیه به چیپ‌ست اصلی هم رسیده است. اینجا سوال پیش می‌آید که آیا خرید آیفون ۱۴ یا ۱۴ پلاس منطقی است یا خیر؟

پاسخ این سوال را می‌توان به دو شکل داد. اگر شما جزو کسانی هستید که آیفون ۱۳ در اختیار دارید، ارتقا آن به آیفون ۱۴ (جدا از بحث علاقه) و با قیاس قراردادن مشخصات، کار غیرمنطقی است. اما اگر دستگاه اندرویدی دارید یا مدل آیفون‌تان قبل از ۱۳ است، می‌توان با توجه به قیمت و اختلاف‌ کم یا زیاد مدل‌های ۱۳ یا ۱۴، یک گزینه مناسب پیدا کرد.

شاید بزرگترین نقطه ضعفی که بتوان متوجه آیفون‌های ۱۴ و ۱۴ پلاس کرد، نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی صفحه‌نمایش آن است. در زمانی که گوشی‌های پرچمدار سایر برند‌ها به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز مجهز هستند، اپل بخشی از پرچمداران گران‌قیمت خود را از این قابلیت و ویژگی به‌روز محروم کرده است.


در ادامه بخوانید: بررسی آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس؛ مزایا، معایب و گوشی‌های جایگزین بهتر
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.