قفسههای فلزی از جمله مهمترین تجهیزات استفاده شده در مکانهای تجاری و کارگاههای صنعتی هستند. قفسه فلزی به کارگران و صاحبین کسب و کار این مجال را میدهد که تجهیزات و اقلام فروشگاهی خود را دستهبندی نمایند و به این ترتیب محل کار خود را منظم کنند.
ساخت قفسه فلزی کار سختی به نظر نمیرسد اما اگر نگاهی به قیمتهای فروشگاهی آن بیندازید شاید گران به نظر برسند. اینجاست که شما میتوانید مقداری قوطی و پروفیل استیل را خریداری کرده و خودتان دست به کار شوید. ساخت قفسه های فلزی به کمک تجهیزات استاندارد و با کیفیت این مزیت را دارد که شما میتوانید مدت زمان طولانی از این قفسهها استفاده نمایید و در صورت بروز هرگونه مشکل، به راحتی آن را تعمیر نمایید.
ما در این مطلب سعی داریم راهنمای گام به گام ساخت قفسه فلزی را به شما ارائه دهیم. در این میان بد نیست بدانید که در صورت تمایل به ساخت این سازه میتوانید تجهیزات ساخت آن همچون انواع قوطی و ورق را از بازرگانی آیرومارت تهیه نمایید.
این مجموعه بازرگانی با اعلام قیمت قوطی10*10، 14*14 و… در سایت iromart.com و شبکههای اجتماعی، متقاضیان را در جهت ساخت قفسه و دیگر سازههای فولادی همراهی میکند. در صورتی که با کارشناسان بازرگانی فولاد آیرومارت از طریق شماره تماس 02145306 در ارتباط باشید، بیشتر در جریان خرید اعتباری آهنآلات، خدمات انبارداری، تحلیل قیمت روز آهنآلات و… قرار خواهید گرفت.
گام اول: محل نصب را اندازهگیری کنید
بدیهی است در اولین گام پیش از ساخت قفسه فلزی، باید محل نصب را مشخص کرده و ابعاد را دقیق اندازهگیری کنید. برای ایجاد یک دید دقیق از محل نصب و چالشهای آن نظیر قناسی، احتمال باز و بسته نشدن درب و … بهتر است آن را به کمک نرمافزارهای کامپیوتری طراحی کرده و یا روی کاغذ بکشید.
این کار نه تنها زمان زیادی از شما نمیگیرد، بلکه نتیجه نهایی به جلب رضایت کامل شما از کار نهایی کمک میکند. دقت داشته باشید چه ابزار و تجهیزاتی را در قفسه جای خواهید داد. در صورت عدم توجه به این مسئله و ساخت قفسه فلزی با عرض زیاد، احتمالاً فضای زیادی را از محیط اشغال خواهید کرد و در صورت کوچک بودن قفسه، اشیا امنیت کافی ندارند.
دقت نمایید محل نصب قفسه، محل عبور و مرور نباشد. در این صورت با هر بار برخوردن افراد، ممکن است اشیا قفسه حرکت کنند و یا روی زمین بریزند. دقت داشته باشید قفسه فلزی با درب ورودی یا درب کمد و … تداخل نداشته باشد. درب ورودی باید به راحتی باز و بسته شود.
ابعاد را در سه بعد اندازهگیری کنید. بهتر است فاصله هر کدام از طبقات قفسه با طبقه بعدی را نیز تخمین بزنید. در صورتی که اشیا ارتفاع زیادی داشته باشند؛ این موضوع اهمیت بیشتری خواهد داشت. در ضمن هر چه فاصله قفسهها کمتر باشد، تعداد طبقات افزایش یافته و فضای بیشتری جهت قرار دادن اشیا ایجاد خواهد شد.
سعی کنید در طراحی خود، طبقات نزدیک به زمین را به اشیا بلند و سنگین اختصاص دهید. در طبقات میانی اشیایی که روزمره به آنها احتیاج دارید را قرار دهید. در نهایت وسایلی که کمتر کاربرد دارند را نیز در طبقات بالایی بگذارید. با رعایت این ترتیب در طراحی، به راحتی میتوانید ارتفاع طبقات را تنظیم نمایید.
گام دوم؛ خرید تجهیزات اولیه
حال که همه الزامات ساخت را تخمین زده و برای آنها برنامهریزی کردید؛ نوبت به خرید تجهیزات مورد نیاز میرسد. برای ساخت قفسه فلزی پیشنهاد میکنیم که پروفیل فلزی قوطی، ورق فولادی، پروفیل استیل دکوراتیو، پلاک فلزی، پیچ و مهره را خریداری کنید.
توجه داشته باشید در مواردی که قفسه در کارگاههای صنعتی نصب میشود؛ پروفیلها باید ضخامت مناسبی داشته باشند و مقاومت آنها در برابر عواملی همچون رطوبت، مواد شیمیایی، روغنها، ضربه، خوردگی و … بالا باشد. اما چنین موضوعاتی در قفسههایی که در واحدهای تجاری، اداری و خانهها نصب میشود اهمیت کمتری دارد.
در این مواقع زیبایی قفسه مهم است و از این رو استفاده از پروفیلهای استیل دکوراتیو منطقیتر خواهد بود. این نوع پروفیلها علاوهبر زیبایی، دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به سایر انواع پروفیل دارد. البته که به دلیل استیل بودن گرانتر نیز هستند.
پس از تهیه مقاطع اولیه، باید آنها را متناسب با ابعاد اندازهگیری شده برش دهید. در صورتی که در مراحل ساخت قفسه فلزی به برشکار دسترسی نداشتید، میتوانید از آیرومارت کمک بگیرید. بازرگانی فولاد آیرومارت علاوهبر تامین مقاطع فولادی، خدماتی جانبی همچون برشکاری را نیز عرضه میکند.
گام سوم: برای ساخت دست به کار شوید
ساخت قفسه فلزی از ساخت پایههای فلزی شروع میشود. برای ساخت پایه میتوانید از پروفیل قوطی استفاده کنید. پروفیل قوطی یک پروفیل بسته و توخالی با سطح مقطع مربعی شکل است. این محصول بهترین گزینه برای ساخت ستونهاست.
انواع پروفیل در ابعاد 10×10، 14×14 و 80×40 را میتوانید خریداری کنید. بهترین گزینهها برای ساخت قفسه فلزی ابعاد 10×10 و 14×14 است. بعد از برش قوطی میتوانید به کمک یک ورق فلزی آن را به زمین پیچ و مهره کنید. دقت داشته باشید که قوطیها باید با فاصلههای منظم به دیوار نیز پیچ و مهره شوند.
در صورتی که اشیا قرار داده شده در قفسه وزن زیادی دارند باید فواصل پیچ و مهره را کم کنید تا قفسه تحمل وزن بیشتری داشته باشد. در ضمن اگر طول قفسه بیش از دو متر در نظر گرفته شده، بهتر است از ستونهای میانی کمک بگیرید.
اگر وزن اشیا قرار داده شده در قفسه زیاد نباشد، میتوانید این فاصله را بیشتر نمایید و در صورت سنگین بودن اشیا، فاصله ستونها را از هم کمتر بگیرید. به این شکل اشیا قرار گرفته امنیت بیشتری خواهند داشت.
گام چهارم: ورقها را نصب کنید
همانطور که میدانید از بازار انواع مختلفی از ورق فولادی قابل تهیه است. بعضی از ورقها ظاهر زیبا و براقی دارند و به اصطلاح به آنها ورق استیل دکوراتیو گفته میشود. در صورتی که زیبایی قفسه برای شما مهم است، میتوانید از این محصولات استفاده کنید. اما در صورتی که این موضوع اهمیت ندارد بهتر است به سنگینی اشیا توجه کنید. اگر اشیا سبک از ورقهایی با ضخامت کم استفاده کنید. ورقها را با توجه به ابعاد در نظر گرفته اندازهگیری کنید و به ستونها پیچ و مهره کرده و یا جوشکاری نمایید.
کلام آخر
ما در این مطلب راهنمای گام به گام ساخت قفسه فلزی را بررسی کردیم. اندازهگیری محیط نصب قفسه، خرید تجهیزات، ساخت ستونها و نصب ورقها مراحلی هستند که باید طی شوند. در میان تمامی مراحل، قسمت خرید تجهیزات اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که خرید پروفیلها ضامن طول عمر قفسه و مقاومت آن خواهد بود. از این رو همکاران ما در بازرگانی آیرومارت آماده ارائه قیمت انواع پروفیل فلزی هستند.
در صورت مراجعه به فروشگاه اینترنتی آیرومارت به آدرس iromart.com میتوانید به صورت آنلاین قیمت هر شاخه قوطی 14*14، 10×10 و انواع ورقهای فولادی و پروفیلهای استیل دکوراتیو مشاهده نمایید. اما در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 02145306 تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان و دیگر خدمات ارائه شده در آیرومارت بهره ببرید.