انواع جرائم مالیاتی برای کسب و کارها و شرکت‌ها

انواع جرائم مالیاتی برای کسب و کارها و شرکت‌ها
راهنمای مطالعه

    جرائم مالیاتی چیست؟

    قبلاً گفتیم که هر نوع شرکت بسته به نوع فعالیت خود مشمول یک سری مالیات است. این مالیات شامل مالیات ارزش افزوده، مالیات تکلیفی، مالیات بر حقوق و دستمزد و ... می‌شود. پرداخت این مالیات‌ها باید بر اساس قوانین وضع شده انجام گیرد و سازمان امور مالیاتی کشور برای تشویق به پرداخت مالیات توسط شرکت، معافیت‌هایی نیز در نظر گرفته است. اما در صورت عدم رعایت قوانین جرائم سنگینی نیز در نظر دارد. 8 مورد وجود دارد که به عنوان جرائم مالیاتی شناخته می‌شود.

    1.    تنظیم، ثبت و استناد به دفاتر و اسناد حسابداری بر خلاف واقعیت

    2.    مخفی کردن کسب و کار و درآمد واقعی شرکت

    3.    تنظیم قراردادها و معاملات با نام شخص یا شرکت دیگر

    4.    ایجاد شرایطی برای عدم دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات کسب و کار

    5.    عدم انجام تکلیف قانونی برای پرداخت مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده

    6.    عدم تهیه و ارسال صحیح و به موقع اظهارنامه مالیاتی

    7.    عدم ارسال گزارشات فصلی خرید و فروش

    8.    استفاده از کارت بازرگانی دیگران به منظور فرار مالیاتی

    در صورت انجام هر یک موارد زیر شرکت در حال انجام جرائم مالیاتی است.

    انواع جرائم مالیاتی

    پرداخت مالیات در همه دنیا به عنوان وظیفه عمومی هر فرد حقیقی و حقوقی شناخته می‌شود و فرار از آن در کشورهای مختلف جرائم خاص خود را دارد. در تمام دنیا برای پرداخت مالیات عادلانه از مشاوره مالیاتی کمک گرفته می‌شود. این مشاوران به شرکت کمک می‌کنند که درگیر جرائم مالیاتی نشده و در ضمن مالیاتی منطقی و متناسب با درآمدهای شرکت پرداخت شود. بد نیست نگاهی به انواع جرائم عدم پرداخت مالیات بی اندازیم تا بیشتر به اهمیت کمک گرفتن از مشاوره پی ببریم.

    جریمه مالیات عملکرد

    هر سال مودیان مالیاتی گزارشی از میزان درآمدی حاصله در طول سال تنظیم و به عنوان اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی تقدیم می‌کنند. به این شکل مالیات بر درآمد شرکت محاسبه شده و میزان مالیات قابل پرداخت توسط شرکت محاسبه می‌شود. ماده ۱۹۰ قانون مالیات‌های مستقیم، شرکت‌هایی که قبل از تاریخ مشخص شده نسبت به پرداخت مالیات تعیین شده اقدام نکنند، به عنوان جریمه باید 2.5 درصد به ازای هر ماه تأخیر جریمه پرداخت کنند. این مقدار پس از پایان تاریخ سررسید پرداخت، محاسبه می‌شود.

    جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی

    حتماً در جریان هستید که هر شرکت یا بهتر است بگوییم مودیان مالیاتی باید سالانه اظهارنامه مالیاتی خود را قبل از زمان تعیین شده ارسال نمایند. در صورتی که به هر دلیل نتوانید اظهارنامه مالیاتی خود را قبل از تاریخ تعیین شده به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنید شامل جریمه خواهید شد. طبق ماده ۱۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم، جریمه غیر قابل بخشودگی شامل تمام مودیان مالیاتی می‌شود که نتوانند اظهارنامه خود را در زمان تعیین شده تسلیم نمایند. این جریمه برای اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کار ۳۰ درصد مالیات تعیین شده و برای سایر مودیان مالیاتی ۱۰ درصد مالیات تعلق گرفته خواهد بود.

    جریمه عدم ارسال ترازنامه و حساب سود و زیان

    قبلاً گفتیم مالیات بسته به نوع شرکت متفاوت است و برخی از مودیان مالیاتی باید دفاتر قانونی خود را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. در صورتی که این دفاتر قانونی و ترازنامه در موعد مشخص به سازمان تحویل داده نشود طبق ماده ۱۹۳ قانون مالیات مستقیم، باید ۲۰ درصد مالیات برای هر کدام از موارد گفته شده را به عنوان جریمه پرداخت نمایند. بد نیست بدانید که اگر مودیان شامل معافیت، دفاتر را در زمان تعیین شده تسلیم نکنند، در آن سال باید مالیات پرداخت نمایند.

    جریمه ثبت درآمد غیرواقعی

    طبق ماده ۱۹۴ مالیات مستقیم، اگر سازمان امور مالیاتی عدم تطبیق میزان درآمد واقعی و اعلام شده را تشخصی دهد شما شامل جرم مالیاتی شده‌اید. این اختلاف اگر بیش از 15 درصد باشد مؤدی مالیاتی متخلف باید جریمه تعیین شده را پرداخت کرده و تا سه سال بعد از ابلاغ مالیات مشخص شده از هر تسهیلات و طرح بخشودگی محروم خواهد بود.

    جریمه مدیران شرکت

    مدیران شرکت در زمینه ارسال اظهارنامه مالیاتی مسئول شمرده می‌شوند و طبق ماده ۱۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم، در صورتی که اظهارنامه مالیاتی (موضوع ماده ۱۱۴) را در زمان مشخص ارسال نکنند، یکی از انواع جرائم مالیاتی را مرتکب شده‌اند. جریمه این جرم شامل  ۲ درصد سرمایه پرداخت شده شخص در زمان انحلال خواهد بود. حال اگر اظهارنامه مالیاتی ارسال شده واقعی نباشد، مدیر مربوطه باید یک درصد سرمایه پرداخت شده مؤدی در تاریخ انحلال را به عنوان جریمه پرداخت کند.

    جریمه مدیران تصفیه

    گاه ممکن است در شرکت درآمد و یا دارایی یکی از اشخاص حقوقی بین اعضا تقسیم شود. برای این کار ابتدا باید تصفیه امور مالی و سپردن تأمین انجام گیرد و سپس تقسیم مال و دارایی انجام شود. در صورتی که روال به درستی انجام نشود طبق ماده ۱۹۶ قانون مالیات‌های مستقیم، معادل 20% این اموال به عنوان جریمه دریافت خواهد شد.

    جریمه لیست حقوق و دستمزد

    مدیران شرکت وظیفه دارند در زمان مشخص، لیست حقوق و دستمزد کارکنان، قراردادهای منعقد شده و صورت هزینه‌های خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند. در صورتی که این کار تا موعد مشخص انجام نگیرد و یا اطلاعات خلاف واقع باشد، طبق ماده ۱۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم، جرم رخ داده است. در مورد حقوق و دستمزد، جریمه‌ای شامل دو درصد حقوق پرداختی و در مورد قراردادها و یک درصد مبلغ قرارداد دریافت می‌شود.

    جریمه مالیات‌های تکلیفی

    طبق ماده ۱۹۹ قانون مالیات‌های مستقیم، در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی که وظیفه کسر مالیات از دیگر مودیان مالیاتی را دارد در وظیفه خود تخلفی انجام دهد باید جریمه مالیاتی پرداخت کند. این جریمه شامل ۱۰ درصد مالیات پرداخت نشده در زمان مشخص شده و ۲.۵ درصد مالیات برای هر ماه تأخیر از زمان مشخص شده خواهد بود.

    جریمه مالیات بر ارزش افزوده

    هر شرکت که شامل مالیات بر ارزش افزوده است موظف به است 15 روز پس از پایان هر فصل اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس قانون ارزش افزوده به سازمان ارائه کنند. تسلیم نکردن و یا عدم درج درست اطلاعات بر اساس نوع تخلف جرائم متخلفی دارد.

    مشاوره مالیاتی چه کمکی به شما می‌کند؟

    مشاوره مالیاتی فرایندی است که در آن مشاور با دانش حقوقی خود به شما کمک میکند تا مالیات منطقی پرداخت کنید. او با تسلطی که به قانون دارد می‌تواند از مسیرهای درست میزان مالیات شما را در حد استاندارد و منطقی کاهش دهد. گاه این عدم اطلاع از قوانین و پیچیدگی آن‌ها است که ناخواسته شما را دچار اشتباه می‌کند و مجبور خواهید بود جرائم سنگین مالیاتی را پرداخت کنید.

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید